Läs mina artiklar

Klicka på rullmenyn under resp tidning för att se alla artiklarna.

 

Omdömen

“Nina är en otroligt duktig utredare som möter barnen på barnens villkor.
Med envishet och uthållighet ger hon inte upp utan fortsätter att jobba för en förändring för barnens situation i rättsväsendet. Det är en ynnest att få jobba tillsammans med Nina och vara med på hennes tåg.”
Petra Götell, kammaråklagare
“Nina Rung är modig! Rak, orädd och modig. Hon framför sitt budskap med ett starkt, personligt och smittande engagemang och det är omöjligt att inte bli berörd. Eller upprörd… Vare sig hon föreläser, skriver eller debatterar är drivkraften alltid densamma, att kämpa för de som inte har en egen röst, för de som inte kan kämpa själva. Modig helt enkelt! Och himla bra!”Madeleine Söderberg, utvecklingsledare Länsstyrelsen Jönköping
”En ovanligt skarp och inkännande förhörsledare vars engagemang och kunskap varit avgörande för flera av mina klienters positiva upplevelse att medverka i utredningar angående allvarliga sexuella övergrepp”
Silvia Ingolfsdottir Åkermark, biträdande jurist Brottsbyrån - Advokaterna Åkermark
“Jag har lärt mig att man kan själv bestämma över sin kropp och ingen annan person även föräldrar och kärlek är fri innebär man kan bli kär i vem som helst.”
Elev vid Rinmangymnasiets språkintroduktionsprogram efter Ninas föreläsning
“Tack Nina för att du på ett strålande sätt med skärpa och humor lyckades visualisera och verkligen få våra ungdomar att förstå gränser och normer kring sina egna kroppar.”
Maria Bollen Helstad, lärare språkintroduktionsprogrammet Rinmangymnasiet, Eskilstuna
“Nina är en klarsynt, tålmodig och resultatorienterad barnrättsexpert.
Hennes moraliska kompass, pedagogik och handlingskraft lämnar oss inget annat val än att axla den samhällsförändring vi vill se.”
Madeleine Sundell, Barnrättsjurist och nationell samordnare för människohandel, Frälsningsarmén
”Nina Rungs föreläsning ger eleverna möjlighet att reflektera över egna beteenden och hur vi kan skapa en värld utan övergrepp. Nina är oerhört kunnig och påläst och kan svara på alla frågor eleverna har.

Under utvärderingen uttryckte eleverna att de fick insikter om övergrepp och om sexualitet som de inte får från annat håll. Killar uttryckte även att det var skönt att prata om att också de lider av att leva i en machokultur. Det här borde verkligen alla elever få ta del av!”Jonas Lind, klassföreståndare Äppelviksskolan, Bromma

“Våra elever och lärare har haft förmånen att få lyssna till Nina Rung vid ett flertal tillfällen. Nina har en fantastisk förmåga att tala om ett för många känsligt och tabubelagt ämne på ett befriande och intresseväckande sätt. Hon fångar ungdomars fokus och förmedlar ett viktigt budskap genom att ge fakta och väcka tankar. Nina stärker våra ungdomars självkänsla och inspirerar dem att ta hennes budskap vidare.”
Anki Santiago Pettersson, lärare och mentor Sjölins Gymnasium

nina rung ninarung.se www.ninarung.se

nina rung ninarung.se www.ninarung.se